Ingrediënten

Onderstaande ingrediënten worden vaak gebruikt in onze vierkante boilies.

Tarwegriesmeel

Heeft de voornaamste eigenschap dat het een boilie keihard kan maken.

Tarwegriesmeel
Max.% te verwerken: 40%
Eiwitgehalte: 12 %
Koolhydraat gehalte: 73%
Vet 2%

Rijstgries

Heeft dezelfde bindende eigenschappen als tarwe gries maar hardt wat minder goed uit. Het soortelijk gewicht van rijst gries is ook wat hoger dan van tarwe gries.

Deze produkten zitten eigenlijk standaard in al onze Boillies.

Rijstgries
Max.% te verwerken tot 40%
Eiwitgehalte: 8%
Koolhydraatgehalte 78%
Vet 1%

Hennep of kempzaad

Als particle perfect te gebruiken, maar het is ook geschikt om in een boilie mix te verwerken. Omdat hennep veel olie bevat doen wij er standaard ook wat griesmeel bij om kleven tegen te gaan en de rolbaarheid bij het maken van de boilie te verhogen.

Hennepzaad

Gebruiken tot 20%
Eiwitten 20%
Koolhydraten 35%
Vet 20%

Haringmeel

Behoord tot de dierlijk houdende eiwitten. Het is trouwens ook het vismeel met het hoogst vetgehalte. Met 75% eiwitten is haringmeel het hoogst eiwithoudende vismeel.

Haringmeel is zeer vet en dat komt dan ook weer goed van pas bij het verwerken.

De scherpe geur laat een herkenbaar spoor achter dat de karper moeilijk kan negeren .

Haringmeel
Gebruiken tot 20%
Eiwitten 75%
Koolhydraten 0%
Vet 13%

Garnalenmeel voor pop ups

Dit ingredient mag zeker niet verward worden met garnaalextract !!!!!.

Het bezit wel dezelfde geur maar dit meel is afkomstig van de vermalen harde pel die bij de garnaal als huid dienst doet. Die pel bezit een hoog eiwitgehalte maar spijtig genoeg geen koolhydraten. Een ideaal meel om pop ups te maken .

Garnalenmeel
Gebruiken 5 tot 20% (Hangt af van merk tot merk)
Eiwitten 55%
Koolhydraten 0%
Vet 2%

Leverpoeder

Dit is in werkelijkheid leverextract, het bevat alle essentiële voedingseigenschappen van de lever. Afkomstig van de varkens of runderen. De karper is er verzot op.

Wel opletten want er zijn verschillende kwaliteiten op de markt.

In tegenstelling tot pure lever waar het eiwitgehalte rond de 30% ligt, heeft leverpoeder een veel hoger eiwitgehalte. Kan prima gebruikt worden in een vlees of vis mix om het geheel een specifieke geur en smaak te geven.

Leverpoeder

Gebruiken tot 10%
Eiwitten 72%
Koolhydraten 0%
Vet 2%

Maismeel of bloem

Wordt verkregen door mais te vermalen. Voor een boilie met grove structuur neem je best maismeel, voor de fijnere boilie maisbloem. Maismeel is een veel gebruikt ingredient in de karperkeuken. Het bevat de nodige koolhydraten en de uitharding is vrij goed. 
Van overdoseren is geen sprake je mag tot bijna de helft van je samenstelling maismeel gebruiken.

Maismeel
Gebruiken tot 40%
Eiwitten 12%
Koolhydraten 75%
Vet 4%

Magere melkpoeder

Is bij karpervissers bijzonder populair. De volle melkpoeder is namelijk wel beter van smaak en bevat veel meer vetten. Die vetten zijn van enorm belang omdat er vele vissers te weinig aandacht besteden aan deze factor.

Magere melkpoeder
Gebruiken tot 30%
Eiwitten 35%
Koolhydraten 50%
Vet 1%

Alle olieen bevatten 100% vet

Door karpervissers wordt olie meestal gebruikt om deeg smeuïg te maken en de rolbaarheid te verbeteren. Olie kan bijvoorbeeld ook gebruikt worden om een sterk geconcentreerde flavour te verdunnen via de toevoeging van een emulgator. De meest populaire oliën zijn zonder twijfel vis olie, soja olie en maisolie De mais olie wordt door ons gebruikt voor de dips en flavours.

Olie
Gebruiken tot 5%
Eiwitten 0%
Koolhydraten 0%    
Vet 100%

Pindameel

Afkomstig van de pindanoot (apennootjes) die vermalen wordt. Het is een echte “killer” wat de vangsten betreft.

Pindameel
Gebruiken tot 40%
Eiwitten 30%
Koolhydraten 12%
Vet 52%

Rietsuiker

Zoet, zoet en nog eens zoet, het kan niet anders of het moet goed zijn voor de karper.

rietsuiker
Gebruiken tot 15%
Eiwitten 0%
Koolhydraten 99%
Vet 0%

Robin red

Dit is een product waarbij je met het doseren goed moet uitkijken. Het is zeer sterk spul, niet enkel inzake smaak maar wat kleur betreft ook. 
Het is zeer kruidig en kleurt de boilies mooi rood. Zeker niet meer dan 10% in een mix gebruiken. 

Robin red
Gebruiken tot 10%
Eiwitten 0%
Koolhydraten 0%
Vet 8%

Trouvit

Dit is waarschijnlijk het bekendste ingrediënt uit de karperwereld, wie heeft daar nog niet mee gevist. Trouvit is eigenlijk synoniem voor forel korrel. Is verkrijgbaar in verschillende grootten. Het kleinste nr. 2 dient namelijk voor het opfokken van kleine forellen en zalmen. Het bevat de meeste eiwitten en bevat een scherpere geur. In trouvit zit een behoorlijke dosis vismeel verwerkt alsook bloedmeel en andere zaken waar karper gek op is. 

Trouvit nr. 2
Gebruiken tot: 30%
Eiwitten: 46%
Koolhydraten: 21%
Vet: 8%

Algenmeel

Wordt vaak gebruikt bij de duivensport, het meel is rijk aan eiwitten en bevat veel vitaminen en mineralen.

Algenmeel
Max : tot 30 %
Eiwitten: 40%
koolhydraten: 35%
Vet: 0%

Currypoeder

Een kruidenmengsel dat een aangename smaak geeft aan de boilie. Het is een goede attractor.

Curry poeder
Max gebruik: 5%
Eiwitten: 12%
Koolhydraten: 36%
Vet: 12%

Notenmeel

Is afkomstig van gemalen tijgernoten, het is rijk aan olie.

Tijgernoten meel
Max gebruik: 40%
Eiwitten: 30%
Koolhydraten: 12%
Vet: 52%

Zout

Een natuurlijke smaakversterker en zorgt tevens voor een betere houdbaarheid van de boilie.

Zout
Max gebruik: 5%

Vitamealo

Wordt gebruikt voor het opfokken van kalveren, het heeft een zoete smaak en een goede voedingswaarde.

Vitamealo
Max gebruik: 30%
Eiwitten: 35%
Koolhydraten: 45%
Vet: 15%

Polenta

Is afkomstig van mais die eerst gekookt, daarna gedroogd en daarna vermalen wordt.Het heeft dezelfde eigenschappen als maismeel maar is meestal fijner.

Het is een goed product dat zich makkelijk laat verwerken.

Polenta
Max gebruik: 40%
Eiwitten: 12%
Koolhydraten: 50%
Vet: 3%

Ei – albumine

Ei-albumine bestaat uit meer dan 80% zuiver eiwit van zeer goede kwaliteit. 
Het wordt gemaakt van het eiwit uit een kippen ei. Het is net als melk albumine een zeer goede binder en ongelofelijke hardingseigenschappen. Het product om boilies taai en duurzaam te maken.

Bloedmeel

Het is een donkerrood poeder met een verschrikkelijke geur. Een hoog eiwitgehalte van matige kwaliteit. Alleen als geur- en/of kleurstof bruikbaar.

Vismeel

Vismeel bevat eiwitten van een goede kwaliteit zo’n 65% . Het bevat voor de karper alle voedingsstoffen die hij nodig heeft. Een populair product, het vangt onvoorstelbaar goed zowel instant als bij langer gehouden voercampagnes. De boilies blijven stinken ook na uren in het water te hebben gelegen.

Vismeel bevat een hoog oliegehalte en is dus niet in grote hoeveelheden toepasbaar. 

Trouvit

Is een forellenopfokvoer dat voor een flink deel uit vismeel bestaat en een weinig bloedmeel. Eiwit percentage van zo’n 45% van goede kwaliteit. Ook weer zo’n populair bestanddeel dat al veel karpervissers hebben gebruikt en nog gebruiken. Het is verkrijgbaar in verschillende korrelgroottes en ook in gemalen vorm. De verwerking in de boilliemix is goed en de boillies harden vrij goed uit.